Många har väl haft problem vid starten med tjänstefördelaren – routern från Ownit. Här något om detta:
Man kommer åt routern och dess inställningsmöjligheter genom att ha dator och webbläsare uppkopplad till routern eller dess WiFi-nät.
På webb-läsaren ger man ip-adressen 192.168.1.1 (utan www framför).
Upp skall då komma en inloggningsruta. I motsats till vad som sades i routerns manual, är inloggningen för både användare och password ” user ” – man skriver alltså in user två gånger. (se nedan om ändring av detta via www.ownit.se/minasidor).
Man kommer då in i routerns meny till vänster. Klickar man på en rubrik, kommer det upp underrubriker. Ändrar man något, skall man veta vad man gör. Det kan t ex vara att ändra kanal om man har interferens från andra t ex. Man sparar sina ändringar genom klick i spara – rutan nertill på varje ändringssida.

OWNITS FELAKTIGA OCH UTELÄMNADE INFORMATION runt handhavandet av deras router har orsakat många timmar av onödigt felsökande. T ex:
– Inloggningen enligt ovan – felaktigt angiven i manualen
– WPS – funktionen är av Ownit avstängd i routern, det går alltså inte att ansluta skrivare, nätförlängare o dyl till WiFi-nätet via WPS – WiFi Protected Setup. Inte utan att Ownits inställning för WPS i routern ändras från Disabled till Enabled. Detta fick vi inte veta något om från början.
– De två bortersta ethernet-uttagen (till höger med routern sedd framifrån) fungerar inte för uppkoppling av dator. Efter ett antal felsökningstimmar, får man till slut informationen från Ownit, att dessa två sista ethernet-uttag är avsedda för digital TV, inte dator.

INFORMATIONEN PÅ OWNITS WEBB-SIDA
är nu bättre, just detta med ethernet-uttagen kan man numera se här: https://www.ownit.se/…/koppla-in-hardvara-hur-kopplar-jag-i… och detta med att ändra användar-id och lösenord kan man göra på https://www.ownit.se/minasidor under HÅRDVARA och ”Starta vår Router-guide”.

Men någon korrekt sådan information fanns alltså inte när vi först kopplade in oss på routern. Och detta med utslagen WPS- funktion finns fortfarande inte något om….
Nonchalant mot oss användare – kunder till Ownit. Vi noterar, att informationen på Ownits hemsida nu är bättre, men …