Då är det äntligen igång med projektering. Igår fick vår Markus Knigin ett samtal från grävfirman Cablequick om att boka en tid för utmarkering av grävning in på tomten.
De initialt 16 hushåll som tecknade avtal för länge sedan blir/kommer bli kontaktade för detsamma. Ownit och Malmö Stadsnät är väldigt positiva till att inkoppling kommer ske innan årsskiftet som utlovat, om inte tjäle i marken ställer till det, risken är dock liten.

För de hushåll, som endast kunnat anmäla intresse via Ownits hemsida och som under den senaste tiden haft möjlighet att teckna avtal, gäller följande; Ownit är naturligtvis mån om att dessa hushåll skall få vara med i samma grävningsrunda, man ser det naturligt att ändå koppla in hushållen, när skopan sätts i marken. Tyvärr ser byråkratin inte lika självklar ut. Malmö Stadsnät gör en grävansökan till kommunen, man måste ansöka individuellt om grävning till varje villa. Vi försöker nu utöka den befintliga ansökan att även inkludera de övriga efteranmälningarna. Det tar dock tid. Ownit har möte med Malmö Stadsnät inkommande vecka, och Markus Knigin har en uppdatering med Ownit första veckan i december kring detta.

Är du osäker på om du har tecknat avtal eller intresseanmälan så kontakta Ownits kundtjänst omedelbart.